Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Orhangazi’de arkadaşının köpeğini sosyal medyasında paylaştı! 181 bin TL ceza yedi…

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde, sosyal medya üzerinden arkadaşına ait olan  yasaklı bir köpeğin satış ilanını paylaşan bir vatandaşa 181 bin 448 TL cezai işlem uygulandı. Köpeğin kendisinin olmadığını söyleyen vatandaş duruma tepki gösterirken, cezanın iptali için gerekli başvuruları yapacağını söyledi.

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde, sosyal medya üzerinden arkadaşına ait olan  yasaklı

Edinilen bilgilere göre, Orhangazi’de bir vatandaş, arkadaşına ait olduğunu söylediği yasaklı bir köpeğin sosyal medya hesabından satılık ilanını paylaştı.

Siber suçlar ekiplerinin dikkati sayesinde tespit edilen ilanın ardından, vatandaşın evinde ekipler inceleme yaptı, ancak evde köpek bulunamadı. Buna rağmen, şahsa yasaklı hayvan bulundurma suçundan 105 bin 174 TL, ilanı sosyal medyada paylaşmaktan ise 76 bin 174 TL olmak üzere toplamda 181 bin 448 TL para cezası kesildi.

Cezaya itiraz eden vatandaş, Orhangazi İlçe Tarım Müdürlüğü’ne başvurarak, köpeğin kendisine ait olmadığını ve evde bulunamadığını savundu. Ayrıca, köpeğin yaşaması için uygun bir alanın olmadığı gerekçesiyle ceza kesilmesinin haksız olduğunu iddia etti.

Cezanın iptali için gerekli başvuruları yapacağını belirten vatandaş, yaşadığı mağduriyeti dile getirdi.

Öte yandan olayın ardından üzücü bir gelişme yaşandı ve yasaklı köpeğin ise öldüğü öğrenildi.

Bu olay, sosyal medya üzerinden yapılan yasa dışı hayvan ticaretinin ve sonuçlarının ne kadar ciddi olabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi. Yetkililer, vatandaşları bu tür yasa dışı faaliyetlerden uzak durmaları konusunda uyardı.