Orhangazi’deki sivil toplum kuruluşları, dernekler, meslek odaları, hemşehri dernekleri ve muhtarlar, “Anadolu’dan Gazze’ye: Bir Nefes” platformunun ev sahipliğinde Orhangazi Erzurumlular Derneği’nde bir araya geldi.
Platform Başkanı Mimar-Mühendis Fatih Tuğra Doruk’un açılış konuşmasını yaptığı istişare toplantısında, tüm STK başkanları fikirlerini paylaştı.
Toplantı sonunda, 25 Eylül 2025 Perşembe günü saat 21.00’de Orhangazi Cumhuriyet Meydanı’nda Global Sumud Filosu’na destek amaçlı kara nöbeti başlatılması kararlaştırıldı.
Farkındalık etkinliğinin merkezi olacak Cumhuriyet Meydanı, Gazze’deki soykırımı anlatan görsellerle donatılacak. Hazırlanan bu görsellerle, bölgedeki katliamlara dikkat çekilmesi ve Orhangazi halkında farkındalık oluşturulması hedefleniyor.
Nöbet boyunca katılımcıları bilgilendirmek ve sürece dahil etmek amacıyla özel bir program uygulanacak. Global Sumud Filosu’nda yer alan katılımcılarla canlı bağlantılar kurulacak ve bölgedeki en güncel gelişmeler doğrudan Orhangazililere aktarılacak.