1 Aralık itibariyle başlayan ticari araçlarda kış lastiği takma zorunluluğu uygulaması kapsamında Orhangazi İlçesinde Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik ekipleri tarafından kendi sorumluluk alanlarında uygulamanın başladığı tarihten bu yana yapılan denetimler kış şartlarının daha da çok hissedilmeye başlandığı şu günlerde yoğun bir şekilde sürüyor.
Bu kapsamda trafik jandarma ekipleri kendi sorumluluk alanlarındaki yollar üzerinde, ticari araç sürücülerinin kış lastiği takıp takmadığını denetlerken, Uygulamada durdurulan araç lastiklerinin diş derinliği “kumpas” adı verilen aletle ölçülüyor.
İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ayrıca önümüzdeki günlerde beklenen kar yağışı ile birlikte sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarırken, denetimlerin aralıksız bir şekilde devam edeceği bildirildi.