Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Orhangazi’de Jandarmadan vatandaşlara silah uyarısı! ‘Düğünlerde sevdikleriniz hedef olmasın’

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde, ilçe Jandarma komutanlığı tarafından daha çok kırsal mahallelerde yapılan düğünlerde ki silah kullanımına karşı uyarı niteliğinde bir açıklama yapıldı. Yapılan uyarıda düğünlerde ateşlenen silahların ölümcül sonuçlara sebep olabileceğine çeşitli sloganlar içeren görseller ile dikkat çekilirken, silah kullananların ise kolluk kuvvetlerine ihbar edilmesi gerektiği ve kanun dışı olan bu hareketin cezalandırılacağı vurgulandı.

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde, ilçe

Orhangazi ilçe Jandarma komutanlığından düğünlerde yasak olmasına rağmen  silah kullanılmasına karşı yapılan uyarı açıklamasında şu ifadelere yer verildi.

Maçlarda, düğünlerde ve özel günlerde sevinç gösterinizi silahla etrafa rastgele ateş ederek göstermeyiniz. Mutluluk yerine hüznü, sevinç yerine kederi yaşatmayınız. Silahla ateş ederek bulunduğunuz ortamı şenlendirdiğinizi sanmayın, çevreye rastgele ateş etmenin masum insanların yaşam haklarını elinden alan ilkel bir gelenek olduğunu unutmayınız.

SİLAHLI EĞLENCEYE SİLAHLI KUTLAMAYA HAYIR

⚫ Silahla şaka yapmayınız, kesinlikle silahınızı canlılara doğrultmayınız.

⚫ Silahınızı kesinlikle kalabalık grupların bulunduğu yerlerde taşımayınız.

⚫ Silahınızı çocukların ulaşamayacağı yerde muhafaza ediniz.

Türk Ceza Kanunu’na göre, ” kişilerin hayatı, sağlığı veya malvarlığı bakımından tehlikeli olacak biçimde ya da kişilerde korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda, silahla ateş eden veya patlayıcı madde kullanan kişinin hapis cezası ile, Kurusıkı tabanca taşımanın veya ateş etmenin Kabahatler Kanunu’na göre idari para cezası ile cezalandırılacağını unutmayınız.

Tehlike durumunda silah kullanmanın tehlikeyi ortadan kaldıracağını düşünmeyiniz, mutlu günlerinizi kana bulamayınız. Kimseyi Silah Kullandırmaya özendirmeyiniz.

Size bir telefon kadar yakınız, düğünlerde, eğlencelerde, özel günlerde silah kullananları ücretsiz 112 ihbar hattını arama yöntemi ile bildiriniz.