Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ormana atılan ev eşyaları yangına davetiye çıkarıyor

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde ormanlık alanlara atılan çeşitli  ev eşyaları  ve çöpler çevre kirliliği nedeniyle vatandaşlar tarafından tepki ile karşılanırken, özellikle yaz günlerinde daha çok görülen orman yangınlarına da adeta davetiye çıkarıyor.

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde ormanlık

Yaz günlerinin gelmesi ile  Türkiye’nin farklı noktalarında meydana gelen Orman yangınları sonrası, ormanlarda denetimler sıklaştırılırken, gerek Orman işletme yetkilileri gerek ise kolluk kuvvetleri yeni yaz dönemi öncesinde vatandaşlara uyarılarda bulunarak olası yangınlara karşı tedbirli olma çağrısında bulunuyor.

Buna rağmen bazı kendini bilmez kişi yada kişilerce ormanlık alanlara bırakılan eşyalar tepki çekerken, bu tür atıkların çevreyi kirlettiği gibi olası bir orman yangını ihtimalini atılacak bir sigara izmariti ile daha da güçlendiriyor.

Vatandaşların orman yangınlarına karşı tedbirli olması konusunda uyarı yapan yetkililer ise vatandaşları çevreyi temiz tutmaya ve olası orman yangınlarına sebep olacak her türlü hareketten kaçınmaya davet ediyor.