Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
thumbnail-120x600

Ortaköy halkından tarımsal sulama sorununa ortak çözüm!

Bursa’nın Orhangazi ilçesine bağlı Kırsal Ortaköy mahallesinde uzun yıllardır devam eden tarım sulama sorunu, mahalle halkının kendi imkanları ile yaptıkları tanker dolum deposu ile sona erdi. Bölgedeki tarım arazilerinin sulanmasına büyük ölçüde fayda sağlayacak olan ve kilometrelerce mesefaden borular çekilerek yapılan su deposunun tüm masrafını mahalle sakinleri ortaklaşa karşıladı.

Bursa'nın Orhangazi ilçesine bağlı

Orhangazi’de zeytin üretimi yapılan çok sayıda kırsal mahalle, Sulama birliği tarafından sağlanan yer altı ve yer üstü sulama hizmetinden faydalanırken, yine zeytin üretiminde Orhangazi’de önemli bir konuma sahip olan Ortaköy mahallesi bu hizmetten yararlanamıyordu.

Son yıllarda yaşanan kuraklık nedeniyle mevcut sulama kaynaklarında önemli düşüş yaşayan ve bu yüzden de tarımsal üretimin zora girdiği Ortaköy mahallesinde bir araya gelen vatandaşlar sulama sorununun çözülmesi için yaptıkları girişimlerde karşılıksız kalınca,  kendi imkanları ile Orhangazi Tüneli yakınlarında bulunan bir su kaynağından çektikleri borularla ortak bir noktaya tanker dolum tesisi inşa etti.

İnşaat ve işçilik giderlerinin tamamımı kendi aralarında topladıkları paralar ile karşılayan mahalle halkı, yaptıkları tanker dolum tesisi ile uzun süredir yaşadıkları sulama sorunundan kurtulmuş oldular.