Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
thumbnail-160x600px

Zeytinyağı fabrikalarında yoğun mesai başladı! Yağ üretiminin şubat ayına kadar sürmesi bekleniyor

Orhangazi’nin en büyük tarımsal geçim kaynaklarından zeytinde Ekim ayı itibariyle başlayan hasat devam ederken, toplanan zeytinlerin bir kısmının yağa dönüştürüldüğü zeytinyağı fabrikalarında da yoğunluk başladı. Orhangazi ilçesinde bulunan bir zeytinyağı fabrika işletmecisi de Şubat ayına kadar sürmesi beklenen çalışmaları ve zeytinyağının üretim aşamaları konusunda Orhangazi TV’ye özel açıklamalarda bulundu.

Orhangazi'nin en büyük tarımsal

Türkiye’nin en verimli sofralık zeytinlerinin üretildiği Orhangazi‘de üreticiler yaklaşan kış günleri öncesinde güzel havaları da  fırsat bilerek yoğun bir şekilde zeytin hasadını sürdürüyor.

Orhangazi’nin en büyük tarımsal geçim kaynaklarından olan zeytinde Ekim ayı itibariyle başlayan hasat devam ederken, toplanan zeytinlerin büyük bir kısmının zeytinyağına dönüştürüldüğü  fabrikalarda da mesai başladı.

Bu sezon zeytinde verimin yüksek olması nedeniyle de zeytinyağı fabrikalarında bir önceki sezona göre yoğunluğun daha fazla olması bekleniyor.

Orhangazi’de bu sezon zeytinde verimin yüksek olması nedeniyle de zeytinyağı  fabrikaları gece gündüz demeden zeytinyağı üretimlerine devam ediyor.

Önümüzdeki günlerde hasat miktarının daha da artacak  olmasından dolayı tam kapasite olarak çalışacak olan fabrikalarda zeytin yağı üretiminin şubat ayına kadar süreceği tahmin ediliyor.

“Bu sene yüksek verimin olduğu bir sezon yaşıyoruz”

Orhangazi TV’ye zeytinyağı  üretim süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Orhangazi ilçesindeki zeytinyağı fabrika işletmecisi Mert Tümer, Bursa’nın Orhangazi ile birlikte İznikMudanya ve Gemlik ilçelerinde yüksek oranda bir hasat döneminin yaşandığına vurgu yaparak ” son yılların en yüksek veriminin alındığı sezonu yaşıyoruz, Bursa’nın zeytin üretimi yapılan tüm bölgelerinde durumun aynı olduğunu duyuyoruz, hasat fazla olunca zeytinlerini yağa dönüştürmek isteyenler de yağ fabrikalarının yolunu tutuyor, bizde üreticimize hizmet vermek için ,24 saat boyunca burada tam kapasite zeytinyağı üretimi yapıyoruz” dedi.

Orhangazi ilçesinde bulunan bir zeytinyağı fabrikasını ziyaret eden Orhangazi TV ekibi,  işletmenin üretim süreci ve yaptıkları çalışmalar hakkında firma yetkililerinden bilgiler aldı.

“Üreticiler gıda üretim ve işletim izni olan işletmelere gitmeli”

Üreticilerimizden istediğimiz bir yıl boyunca büyük emekler vererek ,üretimini yaptıkları zeytinlerini yağa dönüştürmek istediklerinde doğru işletmelere yani Gıda üretim ve işletim izni olan işletmelere yönelmeleri, çünkü zeytin yağ  bir gıda ürünüdür o yüzden başta hijyen olmak üzere insan sağlığına zarar verecek herşeye dikkat edilmeli, bizim işletmemizde tüm güvenlik kuralları ile hijyen kuralları hassasiyet ile takip ediliyor, ve gelen zeytinlerin tamamı soğuk ve sıcak sıkım yapılarak, katkısız bir şekilde ürün sahiplerine teslim ediliyor. Vatandaşımız bu konuda dikkatli olmalı ve bilmediği yerlere ve işletmelere zeytinlerini teslim etmemeli’ şeklinde konuştu.

Vatandaşların, yüksek zeytin üretim miktarına bağlı olarak  topladıkları zeytinleri daha çok yağlık olarak değerlendirmek istemelerinden dolayı,  zeytinyağı fabrikalarına olan talebin şimdiden yüksek olduğunu söyleyen işletmeciler vatandaşları da sahte zeytinyağına karşı uyarıyor.

”Şubat ayına kadar üretim devam eder”

Zeytin hasadı Ekim ayında başlamasına rağmen , bölgenin belki de daha yarısı hasat edilmedi, zeytin fazla olunca hasat uzayabilir, tabi bu sene daha fazla uzamasını bekliyoruz, çünkü daha zeytin toplamaya başlamayan üreticiler var, biz zeytin yağ üretimi yapan tesislerde hal böyle olunca 24 saat çalışsak bile hasat süresine orantılı olarak , Şubat ayına kadar çalışmaya devam edeceğimizi düşünüyoruz, tüm üreticilerimize hayırlı uğurlu bir hasat sezon diliyoruz” dediler.