Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
thumbnail-160x600px

Orhangazi’de Kiralık Evlerde İstenen Şartlar Sınır Zorluyor…

Orhangazi’de ev kira fiyatları

Orhangazi’de ev kira fiyatları gün geçtikçe artmaya devam ederken,   evini kiraya vermek isteyen ev sahiplerinin, kiradan gelecek olan  alacaklarını garanti altına almak için yeni şartlar ortaya koymaya başladığı öğrenildi. Kiralık ilanı veren bazı ev sahiplerinin, maaş bordrosu, kredi notu, kiralayacak kişinin mesleği eşinin çalışıp çalışmadığı konusunda değişik şeyler istediği öğrenildi.

Orhangazi’de son zamanlarda kiralık ev sayısındaki düşüş ve fiyatlardaki artış, kiralık ev arayan vatandaşların ev bulmasını zorlaştırırken, evini kiraya vermek isteyen ev sahipleri ise alacaklarını garanti altına almak için, kiracısının farklı durumlarına bakıyor.

Ev tutmak isteyen vatandaşların bu sıkıntısına  bir de ev sahiplerinin aradığı şartlar eklenince durum bazen içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Evini kiraya veren ev sahipleri  ilanlarında medeni durumdan maaş bordrosuna, meslekten, kredi notuna kadar yeni şartlar ile alacaklarını garanti altına alacak kiracılar arıyor.

Bunlara ek olarak 1 ya da 6 aylık peşin kira şartı ya da en az 2-3 depozito gibi şartlar ise şimdi ev arayanları, daha da zor durumda bıraktı.

Orhangazi’de bazı ev sahipleri kiracının kredi notu ibraz etmesi zorunlu tutulurken, yine kentte bazı ev sahiplerinin ilanın da  kiralık evden ise 4 aylık peşin kira, 2 depozito, 1 yıllık aidatın peşin ve 30 bin liralık senet alınacağı ilan şartlarında yer aldı.

“ARTIK İŞİN DOZUNU KAÇIRDILAR”

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, anormal taleplerle karşılaşıldığında şikayet edilmesi gerektiğini vurguladı. Ağaoğlu, “Artık işin dozunu kaçırdılar. Neredeyse sabıka belgesi, yer kağıdı isteyecekler. Kanunlara aykırı sözleşme mi olur? Bakın geçtiğimiz günlerde de bir genç avukat hanım ev kiralamak istediğinde; mesleğini öğrenince ev sahibi, ‘ben avukata vermem’ diyor. Çok uğraştırır beni sonra diyor ve ona kiralamıyor. Daha önce bir emsal karar var.  Eşitlik ve insan hakları kurulumuz öğrenciye ev kiralamayan ev sahibine ceza uyguladı. Bu tür durumla karşılaşan tüm vatandaşlarımız mutlaka İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’na internet üzerinden çok kolayca şikayetlerini yapabilirler. Kiracı seçmek ne demek? Yani pazarcıdan karpuz mu seçiyorsunuz? Böyle bir hakkınız yok. Tüketici Kanunu’nun 6. maddesince de satıştan kaçınmak yasaklanmıştır ” diye konuştu.