Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
thumbnail-160x600px

Orhangazi İlçe Emniyetinden Vatandaşlara Kimlik Taşıma Uyarısı… 617 TL Cezası Var!

Orhangazi’de ilçe emniyeti tarafından,

Orhangazi’de ilçe emniyeti tarafından, ilçe genelinde yapılan uygulamalar sırasında, kimlik taşıma zorunluluğu kapsamında vatandaşlardan kimlik istenmesine karşın TC. kimlik numaramı söyliyim diyenler için, kimlik taşımanın bir zorunluluk olduğu ve para cezasının uygulanması gerektiği hatırlatılarak, bu konuda vatandaşların duyarlı olması gerektiği çağrısında bulunuldu.

Orhangazi’de ilçe emniyet müdürlüğü tarafından ilçenin farklı noktalarında yapılan huzur ve güven uygulamaları tüm hızıyla devam ederken, uygulamalar sırasında polis ekiplerinin vatandaşlardan kimlik istemesine birçok vatandaş yanımda yok T.C numaramı söyleyebilirim şeklinde cevap verdiği öğrenilirken, bunu diyen kişilerin gerçekten kendi T.C numarasını verip vermediği riski ortaya çıkmış oluyor.

Orhangazi ilçe emniyet müdürlüğü ise bununla ilgili vatandaşlara kimlik taşımanın bir zorunluluk olduğunu hatırlatan bir çağrıda bulundu.

İlçe emniyet müdürlüğünden yapılan çağrıda ‘’ Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı taşımak zorunlu bir hükümlülüktür, 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 40. maddesi gereğince kişiler görevle bağlantılı olarak sorulması halinde kamu görevlisine kimliği veya adresiyle ilgili bilgi gerçek ve doğru bilgi vermekle yükümlüdür.
bu yüzden ekiplerimiz tarafından vatandaşlardan talep ettiğimiz T.C kimlik kartını göstermeleri zorunludur, sorgulama esnasında görevle bağlantılı olarak kimlik sorulması halinde kamu görevlisine kimliği veya adresiyle ilgili bilgi vermekten kaçınan veya gerçeğe aykırı beyanda bulunan kişiye, görevli memur tarafından 617 TL para cezası uygulanır, Orhangazili vatandaşlarımız gerek uygulama esnasında görevli personelimizin suç ve suç unsurlarını engellemek adına görevlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirmesi ayrıca kimlik ibraz edilmemesi durumunda para cezası ile karşı karşıya kalacakları için vatandaşlarımızı kimlik taşımaya davet ediyoruz’’ denildi.