Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
thumbnail-160x600px

TZOB Genel Başkanı Bayraktar ; ”tiny house Tarım arazilerine zarar veriyor”

TZOB Genel Başkanı Şemsi

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ‘tiny house uyarısı geldi. Bayraktar bu evlerin tarım arazilerinin parçalanmasına ve çarpık yapılaşmanın oluşmasına sebebiyet verdiğini dile getirdi.

“Turizm, madencilik ve ulaştırma için verimli tarım arazileri kullanılmamalı”

Bayraktar konuşmasını şu sözlerle sürdürdü, “Tarım topraklarının korunmasıyla ilgili çalışmalar her ne kadar devam etse de ülkemizin hızla artan nüfusu karşısında yetersiz kalıyor. Artık bir karış toprak dahi kaybedilmemeli. Bu amaçla tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması önlenmeli. Kara yollarını ve şehirlerin gelişimini projelendirirken, verimli tarım arazileri yerine tarıma elverişli olmayan, daha verimsiz arazilerin kullanılmasına özen gösterilmeli. Birinci sınıf sulamaya uygun tarım arazilerimizin, imara açılmasına izin verilmemeli, bu arazilerin üzerine sanayi tesisleri, şehirler kurulmamalı.

Tarımsal arazilerin yatırım aracına dönüştürüldüğünü dile getiren Bayraktar, “Tarımsal arazilerin amaç dışı kullanımının engellenmesi amacıyla arazilerin el değiştirmesinde tarımsal faaliyet yapılması zorunluluğu getirilmeli. Ülke ve köylerimizin güvenliği bakımından yabancılara tarım arazilerinin satışı yasaklanmalı. Köylerimizin sosyal düzeninin bozulmamasına dikkat edilmeli” ifadelerine yer verdi.

Tarım arazilerine zarar veriyor

Bayraktar, son yıllarda insanların şehirden uzaklaşmak için sıklıkla tercih ettiği, “tiny house”, bungalov benzeri yaşama alanlarına da değindi. Bayraktar bu yapıların tarım arazilerinin parçalanmasına ve çarpık yapılaşmanın oluşmasına neden olduğunu kaydetti.

Tarımsal üretimin temelinin toprak olduğuna işaret eden Bayraktar, “Sahip olduğumuz toprak ve su kaynaklarına sahip çıkmalıyız. Var olan kaynaklarımızın gelecekte artacak ülke nüfusu ve beklenen iklim değişikliğinin olumsuz senaryolarına karşı etkin ve sürdürülebilir kullanımı konusunda gereken hassasiyeti ülke olarak göstermeliyiz” değerlendirmesinde bulundu.