Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Whats App Image 2026 08 29 at 13 28 09

Aladağlar’da Bursa Rüzgârı! Minik Dağcılardan 3 Bin 450 Metrelik Zirve Başarısı..

Bursa’nın İznik ilçesinde spor tırmanış ve kaya tırmanışı eğitimi alan 10 ve 11 yaşlarındaki dört sporcu, Niğde Aladağlar’da zorlu bir dağcılık deneyimine imza attı. Küçük Demirkazık’ta 3 bin 350 metreye kadar yükselen genç sporcular, olumsuz hava koşulları nedeniyle zirveye çıkmadan geri dönerken, rotalarını çevirdikleri 3 bin 450 metre rakımlı Davlumbaz Zirvesi’ne ulaşmayı başardı.

Bursa’nın İznik ilçesinde spor tırmanış ve kaya tırmanışı eğitimi alan

Bursa’nın İznik ilçesinde farklı spor branşlarında yetişen genç sporcuların başarılarına bir yenisi daha eklendi. İznik merkezli Eiger Tırmanış Spor Kulübü sporcuları 11 yaşındaki Hüseyin Yılmaz, 11 yaşındaki Ela Nur Dalgıç, 10 yaşındaki Rumeysa Aytaş ve 10 yaşındaki  Eymen Uğur,, Niğde’nin Çamardı ilçesinde bulunan Aladağlar’da iki önemli zirve için tırmanış gerçekleştirdi.

Küçük Demirkazık’ta hava şartları zirveye izin vermedi

Genç sporcuların ilk hedefi, teknik etaplarıyla dikkat çeken 3 bin 425 metre rakımlı Küçük Demirkazık oldu. Zorlu parkurda ilerleyen ekip, 3 bin 350 metre rakımdaki zirve sırt hattına kadar ulaşmayı başardı. Ancak zirveye çok az bir mesafe kalmasına rağmen bölgede etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle güvenlik ön planda tutuldu ve tırmanış sonlandırılarak ekip geri döndü.

Rotayı değiştirdiler, 3 bin 450 metreye ulaştılar

Küçük Demirkazık’ın ardından genç dağcılar bu kez rotalarını aynı kamp alanından ulaşılabilen 3 bin 450 metre rakımlı Davlumbaz Zirvesi’ne çevirdi.

Ekipteki bir sporcunun rahatsızlanması nedeniyle tırmanış üç sporcu ile sürdürülürken, genç dağcılar zorlu parkuru tamamlayarak Davlumbaz Zirvesi’ne ulaşmayı başardı.

10 ve 11 yaşında zorlu dağcılık deneyimi

Yaklaşık iki yıldır İznik’te spor tırmanış, kaya tırmanışı ve kampçılık eğitimi alan sporcular, Aladağlar’daki tırmanışlarıyla önemli bir tecrübe kazandı. Daha önce spor tırmanış branşında Türkiye dereceleri elde eden gençler, bu kez yüksek irtifa ve zorlu arazi koşullarında dağcılık deneyimi yaşadı.

Sis, sarp kayalıklar ve teknik geçişlerin bulunduğu rotalarda ilerleyen sporcuların tırmanış sırasında çekilen görüntüleri de dikkat çekti. Sporcuların aileleri ise çocukların gelişimine sağladığı katkılar nedeniyle İznik Eiger Dağcılık ve Spor Kulübü ile Antrenör Mustafa Aksoy’a teşekkür etti.

A9-A1-EE1-D-0-A48-4-C6-F-B8-FC-D41107929394