Bakan Yerlikaya, bayram tatilinin ilk dört gününde yaşanan trafik kazalarının toplamda 2.960’a ulaştığını ifade etti. Bu kazalarda maalesef 32 vatandaşımızın olay yerinde hayatını kaybettiği, 4.817 vatandaşımızın ise yaralandığı bildirildi.
“Bayram Sevinçlerimize Hüzün Karışmasın”
Mesajında sürücülere hız uyarısı yapan Bakan Yerlikaya, “Bayram sevinçlerimize hüzün karışmasın. Yollar bizleri kavuşturmak için var, ayırmak için değil. HIZ YAPMA! SEVDİKLERİN SENİ BEKLİYOR…” ifadelerini kullandı. Ayrıca, “BİR ANLIK HIZ, BİR ÖMÜRLÜK PİŞMANLIK. YAŞAMA TUTUN…” sözleriyle de trafik kurallarına uyulmasının önemini vurguladı.
1 Milyon 900 Binden Fazla Araç Denetlendi
Emniyet ve Jandarma Trafik Ekiplerinin bayram boyunca vatandaşların güvenliği için büyük bir hassasiyetle denetimlerini sürdürdüğünü belirten Bakan Yerlikaya, bayram tatilinin ilk 4 gününde 1 milyon 912 bin 720 aracın denetlendiğini açıkladı. Yerlikaya, bu denetimlerin amacının işlem yapmak değil, kazaları önlemek ve can kaybını sıfıra indirmek olduğunu kaydetti.
Bakan Yerlikaya, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi ve tüm vatandaşları trafik kurallarına uymaya davet etti.
