Chp Orhangazi ilçe başkanı Ender Teke Orhangazi belediyesi tarafından satışa çıkartılan araziler hakkında yaptığı açıklamada arazilerin belediye borçlarına mahsuben devredilip devredilmeyeceğini sorgularken, bir yandan da Orhangazi belediyesine o arazi için proje önerdi.
“2 KAMYON HİBESİYLE BU İŞLER BİTMEZ, İLÇEMİZİN İHTİYACI ÇOK”
Çevre Bakanlığı’ndan hibe alarak Orhangazi Belediyesi’ne kazandırılan katı atık toplama araçları için teşekkür eden CHP İlçe Başkanı Teke, Orhangazi Belediyesi’nin iktidar partisinin bir belediyesi olarak bakanlıklardan daha fazla destek ve hibe alması gerektiğinin altını çizdi. Bütünşehir yasası ile ilçe belediyelerinin bir çok gelirinin elinden alındığının altını çizen Teke şunları söyledi:
“Bursa Büyükşehir’den de ilçemize kalıcı yatırım ve makina ekipman hibe alarak ihtiyaç doğrultusunda kullanılması çok önemli. Dış mahallelerimizle birlikte 31 mahallemize hizmet için Orhangazi Belediyesi’nin elinde topu topu 1’i kiralık olmak üzere 3 kepçe var. Sık arıza yapan ekipmanlar olduğunu göz önününe bulundurduğumuzda bunların ihtiyacı karşılayamadığı ortadadır. Eğer Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, kendi partisinin büyükşehir belediyesinden eksik ekipmanları için hibe desteği talep edemiyorsa, bize haber versin, CHP grubu olarak biz talep eder, Orhangazi halkının taleplerini dile getiririz.”
İPTAL OLAN KATI ATIK İHALESİNDEN “İLGİNÇ” KOKULAR ÇIKIYOR
CHP Orhangazi İlçe Başkanı Ender Teke, iptal olan tartışmalı 2 yıllık katı atık toplama ihalesine Orhangazi Belediyesi’nin hangi koşullarla çıktığının ilçe halkına net olarak açıklanması gerektiğinin altını çizerek ilginç iddialarda bulundu. Teke, “Katı atık toplama işi neye göre ihaleye çıkmıştı? İhalede garanti edilen kullanım zamanının ücretlerini, kullanılsa da kullanılmasa da belediye ödeyecek miydi? Tıpkı Osmangazi Köprüsü örneğindeki gibi, geçmeyen araçların parasının ödendiği sistem gibi mi olacaktı? Bekir Aydın derhal Orhangazi halkını bu komuda aydınlatmalıdır” diye konuştu.
ORHANGAZİ, 100 DÖNÜM İMARLI ARSANIN SATIŞINA DİKKAT KESİLDİ
Tek parça halinde 100 dönüm büyüklükte ve yüzde 50 imarlı bir arazi emsalsiz olduğunun altını çizen CHP Orhangazi İlçe Başkanı Ender Teke, “Bu araziye 50.000 m2 kapalı alan, yani 20 tane kapalı spor alanı, 10 tane kapalı pazaryeri gibi inşaat izinli bir arsa. Lojistik ve konum olarak çok önemli olan bölgemizde belki de emsali olmayan bir inşaat alanına sahip bu arsa 20 Ocak Çarşamba günü belediye encümeninde satışa çıkıyor. Her aşamasında gözümüz bu satış ihalesinde olacak” dedi.
Gemiç’teki 100 dönümlük bu gayrimenkul imarlı olmasına rağmen, geçtiğimiz aylarda satış için “tarla” diye duyuruya çıkıldığını hatırlatan Teke şunları söyledi:
“Örneğin Bu büyüklükte bir arazi imarlı olunca 300 milyon eder, imarsız tarla diye satarsan 30 milyona gider. Böyle fahiş bir hata olur mu? Ne demek sehven hata yapıldı? Kamuoyu tepkisine dayanamayıp satışı geri çektiler o günlerde. Burayı kim alacak, kime satılacak diye herkes merak ediyor. Biz de çok merak ediyoruz, acaba bu arazi belediyeden 30 milyon lira dolayında alacağı bulunan bir firmanın borçlarına mahsuben mi devredilecek? Onun için mi tarla diye göstermeye kalkıştılar? Eğer Bekir Aydın’ın Orhangazi Belediyesi bu büyüklükte bir araziyi gerçek değerinin sadece yüzde 10’una satmaya kalkışırsa, konunun mahkemelik olacağı çok açık. Orhangazi halkının bir karış toprağını bile Yağma Hasan’ın böreği muamelesine tabi tutturmayacağız.”
BELEDİYEMİZİN GEMİÇ ARAZİSİ, ZEYTİN OSB İÇİN KULLANILMALI
CHP İlçe Başkanı Ender Teke, hem ilçe belediye başkanı Bekir Aydın’a ve hem de Orhangazi kamuoyuna, 100 dönümlük bu arazi ile ilgili ve kamu yararına bir teklifi bulunduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle detaylandırdı:
“Malum olduğu üzere Orhangazi’nin en büyük tarım ürünü zeytindir. Ülkemizin tükettiği zeytinlerin çoğunluğu ilçemizde tesisi bulunan dünyada markalaşmış firmalar tarafında sağlanmaktadır. Akhisar Belediyesi’nin Gıda OSB kuruldu biliyorsunuz. İlçemizde yatırım yapmak isteyen birçok firma, imarlı alan olmadığı için Akhisar’a tesis kurmak zorunda kaldı. Yani şuan ilçemizdeki işletmelere gerekli destek ve öncülük edilmezse, Türkiye’nin en büyük zeytin işletmelerinin olduğu ilçemizde, ilerleyen zamanda firmaların teker teker kapatıp gittiğine tanık olmamız işten bile değil. Bu işletmelerde çalışan ve firmalara tedarik yapan işletmelerin zararına vesile olacak yerel yöneticiler bunun hesabını ilçemize nasıl verecekler. Gemiç Mahallesi’ndeki belediyemize ait 100 dönümlük arsa ile o bölgede Zeytin ve Turşu Gıda OSB kurulması için girişimlerde bulunulmasını talep ediyoruz. Eğer Bekir Aydın ve AKP’li belediye bu adımı atmayacaksa, ilçemiz halkının çıkarı için o satışı derhal iptal etmelidir. Çünkü önümüzdeki ilk seçimde Orhangazi Belediyesi’ne sosyal demokrat belediyeciliğin bayrağını çekeceğiz, ilçemizin geleceğini şekillendirecek ilk büyük proje olarak da Orhangazi Zeytin ve Turşu Gıda OSB’yi kurmak bize nasip olacaktır.”dedi.