Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
thumbnail-Cargill-Ramazan-Bayram-2024-160x600
thumbnail-Cargill-Ramazan-Bayram-2024-160x600

Kaybolan Genci Buldular,Yangına Müdahale Ettiler!

Mahalle afet gönüllüleri MAG

Mahalle afet gönüllüleri MAG  Ekipleri AFAD tarafından önceki  akşam saatlerinde Orhangazi ‘ye bağlı Gölyaka mahallesi yakınlarında kaybolan Mustafa Koca isimli genç vatandaşın arama kurtarma çalışmasına görevlendirildi..Ekipler kısa sürede arazide yönünü kaybeden Mustafa Koca’ya ulaşarak Orhangazi Jandarma ekiplerine teslim ettiler ,ekipler daha sonra Orhangazi Üreğil mahallesi yakınlarında meydana gelen ve gece boyuncada devam eden sazlık yangını söndürme çalışmalarına katıldı.Ekiplerin kaybolan genci bulma ve çıkan yangına müdahale etmesi nedeniyle gösterdikleri üstün gayret kamoyunda takdir ile karşılandı.

Orhangazi’ye bağlı Gölyaka mahallesinde önceki akşam saatlerinde Mustafa Koca isimli genç adam arazide yönünü kaybederek kayboldu, daha sonra durum AFAD’a bildirildi, ancak Bursa genelinde devam eden farklı olaylar nedeniyle sahada olan AFAD Mahalle afet gönüllüleri MAG’dan yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine intikal eden MAH ekipleri Gölyaka mahallesi kırsalında kaybolan genci bir süre yapılan çalışmalar ile sağ salim bularak Orhangazi Jandarma ekiplerine teslim etti.

MAG ekipleri daha sonra aynı gece Orhangazi’ye bağlı Üreğil mahallesi yakınlarında kırsal sazlık alanda başlayan yangına müdahele ettiler. Orhangazi ilçe jandarma komutanlığının talebi üzerine çıkan sazlık yangını söndürme çalışmalarına destek verdiler.

 

Orhangazi’ye bağlı Üreğil mahallesi yakınlarında bulunan bataklık bir alanda sazlık yangını başladı, kısa sürede rüzgarında etkisi ile yayılan alevlere itfaiye aracının bölgenin bataklık olması nedeniyle girememesi üzerine Mag ekipleri kendi imkanları  ile  tedarik ettikleri kazma kürek gibi araçlar ile yangının yayılmasını engellediler. Saatler süren çalışmalar sonrası yangın sabaha karşı kontol altına alınırken , Üreğil mahallesi Muhtarı ve Jandarma ekipleri gece boyu süren arama kurtarma ve yangın söndürme çalışmalarına  desteklerinden dolayı Mag yönetimine ve ekibine teşekkür ettiler.Ettiler