Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
thumbnail-160x600px

Orhangazi’de Asya kaplan Sarı Humma sivrisineği görüldü!

Türkiye’de Bir süredir  özellikle Karadeniz ve Marmara bölgelerinde görülen ve ısırdığında hastanelik ettiği iddia edilen Asya Kaplan ve Sarı Humma sivrisineği olarak adlandıran sivrisinek türünün bir örneği Bursa’nın Orhangazi ilçesinde bir vatandaş tarafından yakalandı.

Türkiye'de Bir süredir  özellikle

Türkiye’de yaklaşık olarak 60 türe yakın sivrisinek bulunsa da özellikle son bir iki sene içerisinde istilacı tür olarak bilinen asya kaplan sivrisineği ve sarı humma sivrisineği daha çok Marmara ile Karadeniz bölgelerinde görülmeye başlandı.

chikungunya ve zika gibi hastalık virüslerini bulaştırması ve ilaçlara karşı da dirençli olması ile bilinen bu sinekler ısırdıkları bazı kişilerde önemli etki bırakıp hastanelik etmesi ile biliniyor.

Özellikle bu yaz aylarında Marmara bölgesinde görülen Asya Kaplan ve Sarı Humma sivrisineğinin bir türü Orhangazi ilçesinde bir vatandaş tarafından yakalandı.

Uzmanlar ise bu tür sinek ısırıklarına karşı vatandaşların tedbirli olmaları gerektiğini söyleyip, olası ısırma durumunda en yakın sağlık kuruluşuna gidilmesine dikkat çekildi.