Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
thumbnail-160x600px

Orhangazi’de Vatandaş Ne İstiyor?

2024 Mart ayında yapılması

2024 Mart ayında yapılması beklenen yerel seçimler yaklaşırken, Orhangazi’den beklentilerini sorduğumuz vatandaşların ortak cevaplarından en çoğu  toplu ulaşım, sosyal faaliyet alanlarının eksikliği ve İznik gölü sahilinin modern ve güvenli bir görünüme kazanması oldu. Vatandaşların bir çoğu da şehir merkezinde  ki trafikten ve otopark eksikliğinden şikayetçi.

Her geçen gün nüfusun ciddi oranda artığı Orhangazi’de vatandaşların kamu yararına olan istekleri de günden güne önem kazanmaya devam ediyor. Her seçim öncesinde belediyeyi yönetmeye aday olanların ise vatandaşların isteklerine karşı olan vaatleri tek tek sıralanırken, yeni seçim dönemine gireceğimiz şu günlerde Orhangazili vatandaşlar mevcut yönetimden ya da yaklaşık 7 ay sonra belirlenecek olan yeni yönetimden beklentilerini gazetemize söyledi.

Vatandaşlar ile yaptığımız sokak röportajlarında, neredeyse tüm vatandaşların istekleri ortak olurken özellikle gençler kendileri için geniş kapsamlı bir sosyal faaliyet alanlarının olmadığından ve konserlerin yapılmamasından şikayetçi.

Orhangazi’de vatandaşların en çok istediği şey ulaşım sorununun çözülmesi, yani bir çok alanın bütünşehir yasası ile Bursa Büyükşehir belediyesine ait olan Orhangazi’de halk, Gemlik’e kadar gelen sarı belediye otobüslerinin neden Orhangazi’ye gelmediğini merak ediyor ve maddi anlamdan zamana kadar kendileri için rahat edeceklerini düşündükleri sarı şehir içi otobüslerinin Orhangazi’ye gelmelerini istiyor.

‘’Herkesin Ortak İsteği Sosyal Faaliyet Alanları’’

Bilindiği üzere Orhangazi’de halkın boş zamanlarında özellikle yaz akşamlarında aileleleri ile birlikte yaya olarak gidebilecekleri tek yer alis park olarak bilinen şehit Erhan Öztürk parkı burasının da artan nüfus ile birlikte ihtiyacı karşılamadığını söyleyen vatandaşlar, amfi tiyatro çevresinde başlatılan çalışmaların sosyal donatı alanları ile inşa edilip güvenli bir ortam haline getirilmesini istiyor. O bölgenin daha önceki hali özellikle vatandaşların  gece saatlerinde giremeyeceği şekilde olması ile tepkilere neden oluyordu.

 

‘’İznik gölü sahiline Neden El Değmiyor’’

Yine bütün şehir yasası ile kullanımı Bursa büyükşehir belediyesine geçen İznik gölü Orhangazi sahiline yapılan beton yürüyüş yolunun haricinde bir çalışma yapılmaması vatandaşların ortak talebi olmayı sürdürüyor. Öyle ki yine büyükşehir tarafından İznik, Mudanya, Kurşunlu gibi sahillere yapılan çalışmalar orada yaşayan halkın takdirini kazanırken, İznik gölü Orhangazi sahiline halkın yapılmasını beklediği modern plaj başta olmak üzere özellikle gece saatlerinde vatandaşların daha güvenli ve huzurlu vakit geçirmelerini sağlayacak olan çalışmaların henüz yapılmaması Orhangazi halkının tepkisini çekmeye devam ediyor.

 

‘’Ana Yol Üzerindeki Projeler İçin Somut Adım Atılmadı’’

Orhangazi’de yaklaşık 7 bin insanın yaşadığı Muradiye mahallesinde bulunan ve yolun altı diye bilinen bölge ile şehir merkezini ayıran Yalova – Gemlik yolunda yaşanan çok sayıda kaza sonrası o yol üzerine bir çok proje ortaya atıldı. Halkın güvenli bir şekilde karşıya geçmesini ve sayısı her geçen gün artan şehirlerarası araçların geçişini kontrol altına almak amacıyla geliştirilen projeler için henüz bir somut adım atılamaması da Orhangazili vatandaşların talep haline getirip beklediği isteklerinden biri olmayı sürdürüyor.

 

‘’Kültür Merkezinin Çevresi Bildiğimiz Gibi Kaldı’’

Orhangazi’de geçtiğimiz aylarda hizmete açılan ve içerisinde ki birçok farklı alanları ile gençlerin özellikle okul süreçlerine destek olan Kültür Merkezinin hizmeti vatandaşın takdirini kazanırken, merkezin dışında kalan boş dükkanların Orhangazi halkının yararına kullanılır hale getirilmemesi de halkın tepkilerinden biri olmayı sürdürüyor. Bilindiği üzere burada bulunan boş dükkanların ünlü markalara verilip buralara yeni işyerlerinin açılması konuşulmuş ancak iddialara göre kiraları yüksek gelmesi nedeniyle firmalar kiralamadan vazgeçmişlerdi.

 

‘’Yabancı Uyruklu Şahıslara Tepki Büyük’’

Röportaj yaptığımız Orhangazili vatandaşların yukarıda ki istek ve taleplerin dışında da şikâyetlerinden biri sayıları her geçen gün artan yabancı uyruklu kişiler yani Suriyeliler. Vatandaşlar bu söz konusu yabancı uyruklu kişilerin şehir merkezi başta olmak üzere kentin her sokağında sayıca fazla olmaları Orhangazili halkta güvensizlik oluştururken, özellikle anne ve babalar bu konuda ilçe genelinde ki denetimlerin daha da artmasını istiyor.

 

Orhangazi’de yaptığımız sokak röportajlarda şehir merkezi ve merkez genelinde yaşayan vatandaşların talepleri konu alınmıştır. İlçeye bağlı dış mahallelerde yaşayan vatandaşlar için kendi isteklerini ilgilendiren röportajlarımız devam edecek….