Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
thumbnail-Cargill-23-Nisan-2024-160x600
thumbnail-Cargill-23-Nisan-2024-160x600

Yalova’da Tehlikeli Tahrik! ”Alevi Vatandaşların Evlerini İşaretlediler”

Yalova‘da Alevi vatandaşların evlerine ait duvar
Yalova‘da Alevi vatandaşların evlerine ait duvar ve kapılara sprey boya ile ‘Alevi’ yazıldı. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, Yalova CHP ve MHP il başkanları çirkin saldırıyı kınayan açıklama yaptı.

Yalova’da Bağlarbaşı Mahallesi’nde Alevi vatandaşların evlerine ait duvar ve kapılara sprey boya ile ‘Alevi’ diye yazıldı. Polis, Alevi vatandaşların evlerini boya ile işaretleyen faillerin peşine düştü.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel, “Yalova gibi bir şehirde bazı Alevi yurttaşlarımızın evlerini işaretleyerek yapılan bu insanlık dışı, bu bağnaz hareketi esefle kınıyorum. Sorumluların hemen bulunması için emniyet yetkililerini acilen göreve çağırıyorum. Bu olayın muhakkak takipçisi olacağız. Bunu yapan yaratıkların Yalova’da yaşamasından dolayı da büyük utanç duyuyorum” ifadelerini kullandı.

‘Bunu yapan vatan hainidir’

Alevi vatandaşların evlerinin işaretlenmesine bir tepki de Yalova MHP İl Başkanı Namık Öz’den geldi. MHP’li başkan Namık Öz, “Kapısına ‘Alevi’ yazıp bu milletin bir parçasını ötekileştirebileceğini ve ondan ayırabileceğini düşünenler her kimse, tescilli vatan hainidir. O fırçayı tutan el, bu memleketin evladına ait değildir” dedi.