Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yolsuzluktan hapse atıldı, lüks eşyaları açık artırmada satıldı

Çin’de ünlü e-alışveriş sitesinde verilen ilanda, dünyaca ünlü saat markaları, kolye, altın yüzük, antika vazoların da bulunduğu eşyalara 200 bin yüen (yaklaşık 165 bin Türk lirası) ila  7,2 milyon yüen (yaklaşık 6 milyon Türk lirası) değer biçildi. Açık artırmaya 52 bin kişi katılırken, bir kolye hariç 19 parçanın tümü satıldı.

Çin'de ünlü e-alışveriş sitesinde

Çin’de mahkeme, yolsuzluk suçundan hüküm giymiş bir  kişiye ait 19 parça lüks eşyayı internette açık artırmayla satışa sundu.  

Çin Komünist Partisinin (ÇKP) resmi yayın organlarından Global Times  gazetesinin haberine göre, Anhui eyaletine bağlı Bengbu Orta Halk Mahkemesi,  e-ticaret devi Alibaba bünyesinde faaliyet gösteren Taobao internet sitesinde  yolsuzluktan hüküm giymiş bir kişinin 19 parça kişisel lüks eşyasını satışa  çıkardı.

Aralarında dünyaca ünlü saat markaları, kolye, altın yüzük, antika  vazoların da bulunduğu eşyalara 200 bin yüen (yaklaşık 165 bin Türk lirası) ila  7,2 milyon yüen (yaklaşık 6 milyon Türk lirası) değer biçildi. Açık artırmaya 52  bin kişi katılırken, bir kolye hariç eşyalar satıldı.

Açık artırmadaki eşyaların, geçen yıl yolsuzluktan hüküm giyen Anhui  Adalet Departmanı Yardımcı Direktörü Çıng Han’a olduğu kaydedilirken, bazı  internet kullanıcıları durumu “Ne kadar ucuz olursa olsun yolsuzluk geçmişi olan  lüks bir saati almazdım.” sözleriyle eleştirdi.

Çıng Han’a geçen yıl rüşvet ve makamını kötüye kullanmak suçlarından  17 yıl 6 ay hapis, yaklaşık 4 milyon yüen (yaklaşık 3,3 milyon Türk lirası) ceza  verilmişti.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, 2012’de ÇKP liderliğini devralmasının  ardından yolsuzlukla mücadele edeceğini açıklamış, yolsuzluğu “partinin hayatta  kalmasına karşı bir tehdit” sözleriyle nitelendirmişti.?

Ülkede yolsuzluk ve rüşvet suçu işleyen yetkililere, ömür boyu hapis  ya da ertelemeli idam cezası verilebilirken, bu suçu işleyenlerin genellikle  rüşvet olarak aldıkları gayrimenkul ve lüks eşyalar gibi yasa dışı kazançları  devlete devrediliyor.

ResimLink - Resim Yükle