Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zeytin İçin Başvurular Sona Erdi, Hasar Tespitleri Başlıyor

Geçtiğimiz Ocak ayında meydana

Geçtiğimiz Ocak ayında meydana gelen soğuklar ve yağışlar nedeniyle zeytin ağaçlarının büyük ölçüde zarar görmesi sonucu başlatılan hasar tespit başvuruları sona erdi. Üreticiler tarafından don nedeniyle zarar gördükleri gerekçesi ile  başvuruları yapılan zeytin ağaçları için ise hasar tespit çalışmalarının   bu hafta başlaması bekleniyor. Zeytinden uzun yıllardır istediği verimi alamayan ve üstüne birde don afeti ile darbe gören  üreticiler ise bu kapsamda yapılaacak olan çalışmalardan  gelecek güzel bir haberi bekliyor.

Zeytin üreticini geçtiğimiz ocak ayında vuran afet ile birlikte zarar gören zeytin ağaçları için yoğun talepler üzerine başlatılan çalışmalar kapsamında zeytinleri don nedeniyle zarar gören çiftilerden alınan hasar tespit başvuruları Cuma günü sona erdi. Başvurulara Orhangazi’den zeytinleri zarar gören yüzlerce çiftçi katılım sağlarken , yapılan başvuru rakamlarına göre zararın en çok Ortaköy, Yeniköy ve Cihanköy arazilerinde olduğu gözlendi.

Tespit Çalışmaları Başlıyor

Ocak ayında yaşanan soğuklar nedeniyle zeytinlerde oluşan don olayı sonrası mağdur olan üreticilerin yoğun talebi üzerine Ziraat odaları ve tarım müdürlükleri tarafından başlatılan çalışmalara ek olarak üreticilerden alınan Başvuruların süresinin Cuma günü sona ermesi ile yetkili birimler tarafından soğuklar nedeniyle zarar gören zeytin  ağaçlarına yönelik gerçek tespit çalışmalarının önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor. Yapılacak tespit çalışmaları üreticilerin verdikleri raporlara istinaden yapılacak.

Üretici Umutla Bekliyor

Bursa’da verimli zeytin üretim  hacmi bakımından büyük bir öneme sahip Orhangazi’nin neredeyse tüm tarım alanlarında zeytin ağacı görmek mümkün, buna göre en büyük tarımsal geçim kaynağımız olan zeytin için yıllardır istediği verimi ve buna bağlı olarak karşılığı alamayan üreticiler geçtiğimiz ocak ayında  zeytini vuran afet ile birlikte ,zeytin ağaçlarında en az 3 yıl verim alamama korkusunu yaşarken bu durum sonrası , başlatılan destek  çalışmalarının üreticiye can suyu olması bekleniyor. Orhangazi’de ise yüzlerce üreticide gözler, yapılacak olan tespit çalışmaları sonrası verilecek desteklere çevrildi.

ResimLink - Resim Yükle