Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
thumbnail-160x600px

Başkan Bekir  Aydın: “Çevremizi Korumak Ortak Sorumluluğumuzdur”

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, 5 Haziran Dünya Çevre Günü vesilesiyle bir mesaj yayınladı. Başkan Aydın mesajında, “Çevremizi korumak ve gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak hepimizin ortak sorumluluğudur, Doğal kaynaklarımızın bilinçsizce tüketilmesi, çevre kirliliği ve iklim değişikliği gibi sorunlarla mücadelede daha kararlı adımlar atmamız gerekiyor. Belediyemiz, sürdürülebilir çevre politikaları ve yeşil alanların artırılması konusunda çeşitli projeler yürütmektedir. Özellikle geri dönüşüm çalışmalarımız ve çevre bilincini artırıcı eğitim programlarımız ile Orhangazi’yi daha yeşil ve yaşanabilir bir ilçe haline getirmeyi amaçlıyoruz,” dedi.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir

 

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, 5 Haziran Dünya Çevre Günü vesilesiyle bir mesaj yayınladı. Başkan Aydın mesajında, “Çevremizi korumak ve gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak hepimizin ortak sorumluluğudur,” diyerek sözlerine başladı. Aydın, “Doğal kaynaklarımızın bilinçsizce tüketilmesi, çevre kirliliği ve iklim değişikliği gibi sorunlarla mücadelede daha kararlı adımlar atmamız gerekiyor. Belediyemiz, sürdürülebilir çevre politikaları ve yeşil alanların artırılması konusunda çeşitli projeler yürütmektedir. Özellikle geri dönüşüm çalışmalarımız ve çevre bilincini artırıcı eğitim programlarımız ile Orhangazi’yi daha yeşil ve yaşanabilir bir ilçe haline getirmeyi amaçlıyoruz,” dedi.

Başkan Aydın, çevre bilincinin artırılması ve toplumun her kesiminin bu mücadeleye katkı sağlaması gerektiğini, bu kapsamda Mavi Yelekli ekiplerin minik öğrencilerle birlikte farkındalık oluşturma adına çevre temizliğine katkıda bulunacağını vurguladı. “Çevre sorunlarının çözümü sadece belediyelerin değil, tüm vatandaşların ortak çabasıyla mümkündür. Her bireyin atıklarını doğru şekilde ayrıştırması, enerji tasarrufu yapması ve doğayı koruma bilinciyle hareket etmesi gerekmektedir. Çocuklarımızın ve torunlarımızın daha temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamasını sağlamak, en önemli görevlerimizden biridir,” ifadelerini kullandı.

Aydın mesajına, “Doğa ile uyum içinde bir yaşam sürdürmek, sadece bugünümüzü değil, yarınlarımızı da korumak anlamına gelir. Bu vesileyle, tüm hemşehrilerimizin Dünya Çevre Günü’nü kutluyor, sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşamalarını temenni ediyorum,” dedi.