Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
thumbnail-160x600px

Havalar ısındı, can dostlarımızı susuz bırakmayalım!

Yurt genelinde sıcaklıkların artmasıyla birlikte hayvanlarda bu durumdan oldukça etkileniyor. Orhangazi Hayvanlarla Yaşam Derneği Başkanı Emrullah İlmen, vatandaşlara çağrıda bulunarak kavurucu sıcakların etkili olduğu bu günlerde sokak hayvanlarına kaplar içerisinde su bırakılmasını istedi.

Yurt genelinde sıcaklıkların artmasıyla

İlmen; “Sokak hayvanları da birer canlıdır. Bu hayvanlar 8 saatte bir su içmezse yaşayamazlar. Onun için ben de belirli yerlere su kabı bırakıyorum. Buradan bütün halkımıza sesleniyorum, herkes iş yeri veya evinin önüne bir kap su bıraksın” dedi.

‘Destek bekliyoruz’

Orhangazi Hayvanlarla Yaşam Derneği Başkanı Emrullah İlmen özellikle aşırı sıcak havalarda sokakta yaşayan canlıların su ihtiyacının giderilmesi için vatandaşları ve esnafı destek olmaya davet ediyor. İlmen sokak hayvanları için çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, aşırı sıcaklarda sokak hayvanlarını korumaya çalıştıklarını ve bu konuda vatandaşlardan destek istediklerini söyledi. Özellikle mevsim normallerinin üzerinde yaşanan sıcak havalarda vatandaşlardan kapılarının önüne su koyması için çağrıda bulunan Başkan İlmen ; “Sıcak havanın yanı sıra yüksek nem nedeniyle hayatın zorlaştığı şu günlerde, hayvanlar da sıkıntı yaşıyor. Sokak hayvanlarının da doğanın bir parçası olduğunu ve hayatı insanlarla birlikte paylaştıklarını unutmamak gerekiyor. Bu sıcak havalarda kapı önüne konulacak bir kap su, kuş, köpek veya kedi için çok önemli olabiliyor. Su, insanlar için olduğu kadar hayvanlar için de vazgeçilmez temel ihtiyaçtır. Bu nedenle vatandaşlarımızın duyarlı olmalarını ve sokak hayvanlarımıza sahip çıkmalarını istiyoruz. Lütfen hayvanlardan bir kap suyu esirgemeyelim” dedi.

‘Her canlı yaşam hakkına sahip’

Yaşayan hayvanların zorlu hava şartlarında su ve beslenme ihtiyaçlarını gidermek adına titiz bir çalışma yürüttüklerini belirten İlmen; “Yaz aylarında sıcak havalarla birlikte fazlasıyla hissedilen susuzluğun diğer canlılar için de büyük bir sıkıntı olduğunu hatırlatarak vatandaşlarımızı kapılarının önüne bir kap su koymaya davet ediyorum’ dedi.