Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
thumbnail-160x600px

Orhangazi’de günlerdir yola akan turşu suyu ağır kokuya ve çevre kirliliğine neden oluyor!

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde Türkiye’nin en önemli turşu üretim merkezlerinden biri olan Gedelek mahallesinde bulunan turşu imalathanelerinden gelen turşu suları, farklı bölgelerde patlayan borular nedeniyle çevre kirliliği yaratmaya devam ediyor. Son olarak mahalle içinden gelen  atık su borusunun ana yol yakınlarında patlaması sonucu günlerdir boşa akan turşu suyu hem etrafa kötü koku yayıyor, hem de çevre kirliğinine neden oluyor.

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde Türkiye'nin

Orhangazi ilçesinde bulunan ve Turşusuyla ünü Türkiye’nin dört bir yanına yayılan Gedelek mahallesi çevresinde eksik alt yapı nedeniyle, mahalle içinde bulunan turşu imalathanelerin atık suları zaman zaman çevreye akması ile tepkileri üzerine çekmiş ve bölgede tarım üretimi yapan çiftçiler derelere akan turşu suları nedeniyle sulama yapamadıklarını söylemişlerdi.

Bununla birlikte daha çok turşu suyunu taşıyan boruların çeşitli yerlerden patlak vermesi ile özellikle Bursa yolu bölgesinde ortaya çıkan sular kötü görüntü ile ağır kokuya sebep olmuşlardı.

Bunun bir örneği ise yine Gedelek kavşağı yakınlarında bulunan bir atık su giderinin patlaması ile yeniden yaşanmaya başladı. Gedelek içinden gelen atk turşu sularını taşıyan borulardan biri kavşak yakınlarında patlayınca rögar ve çevresinden taşan sular etrafa yayılıp sıcak havalarında etkisiyle hem ağır kokuya hem de çevre kirliliğine neden oldu.

 

Bölgede evleri olan vatandaşlarda patlayan borunun günlerdir yola aktığını ve kötü koku nedeniyle evlerinin camlarını açamadıklarını ifade ederek, bölgede turşu suları için alt yapı çalışması yapılması gerektiğini söylediler.